Nyári kollégiumi fér...
2018. 06. 04. - Hallgatói Képviselet
Tanszéki felülvizsgá...
2018. 06. 01. - Hallgatói Képviselet
Kémszámtábor főszerv...
2018. 05. 29. - Hallgatói Képviselet
Kollégiumi mentor ki...
2018. 05. 26. - Hallgatói Képviselet
A VBK alapításának 1...
2018. 05. 22. - Hallgatói Képviselet
Következő HK ülés időpontja

Szorgalmi időszakban minden hétfőn.

HK ügyelet (2017/18/2)

kedd 10:00-12:00
csütörtök 13:00-15:00

Elnöki fogadóidő (2017/18/1)

hétfő 18:00-19:00
csütörtök 18:00-19:00

Oktatási tanácsadás(2017/18/1)

hétfő 12:00-14:00
péntek 10:00-12:00

 

 

 

 

 

 

Martos Rádió


Látogatók száma 2008. január 1. óta:
free hit counter

Hirdetések

 

Rendezvényeink

Rendszeresen megrendezésre kerülő rendezvényeink

Kedves Hallgatók!

Itt szeretnénk számotokra ismertetni a Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar rendezvényeit.

Gólyarendezvények 

Időpont: minden év nyarán és őszén

  A BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Karán az augusztustól novemberig szervezett gólyaprogramjaink az ideérkező hallgatóink számára az első alkalmak, ahol találkozhatnak az egyetemi környezettel, megismerhetik évfolyamtársaikat, és ekkor kapnak ismertetést az egyetemi élettel járó lehetőségekről és kötelezettségekről. 

A rendezvények rövid leírása:

A Gólyatáborban találkoznak először az ide kerülő hallgatók. Itt kötetlen, játékos, oldott hangulatban ismerkedhetnek egymással és a Kar öntevékeny köreivel.

Gólyahéten még a tanórák kezdete előtt a hallgatóinknak lehetősége nyílik megismerkedni az egyetem campusával és az azt körülvevő területekkel. Megtudják, hogyan működik az egyetemi ügyintézés: ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak az egyetemi tanulmányi rendszerről és a szabályzatokról valamint szó esik a hallgatói lehetőségekről és kötelezettségekről is. A Gólyahét megszervezése a Mentor Kör feladata, amely tagja a BME VBK Vegy-érték regisztrált Tehetségpontnak (http://www.ch.bme.hu/magunkrol/tehetsegpont.hu/).

Gólyahajó 

Gólya7-en tartandó fergeteges mulatság Budapest egyik hajóján, ahol fényűző körülmények között koccinthatnak a gólyák. Ami garantálható: felejthetetlen éjszakai hajózás a Duna legvarázslatosabb szakaszán, valamint remek hangulatú táncos mulatság egészen hajnalig.

Gólyacsata során már egy összeszokott csapat vetheti bele magát az egyetemi élettel kapcsolatos játékos feladványok megoldásaiba, még az első megpróbáltatások előtt.

A Gólyabál alkalmával a Dékán úr jelentétében válnak gólyáink egyetemi polgárokká, a rendezvényen rendszerint sok felsőbbéves hallgató is részt vesz. Hagyományainkhoz híven minden év novemberében megrendezésre kerül a Gólyabál, ahol a frissen felvett diákok igazi VBK-s hallgatókká válhatnak.

A bál egy adott téma köré épül fel. A Gólyabál programterve igen változatos. A dékáni megnyitó után következik a gólyaeskü, ami egy közös koccintással válik hitelessé. A gólyaévfolyam képviselői nyitótánccal nyitják meg ezt az eseményt. 

Szakkollégiumi Napok 

Minden év szeptemberében tartandó. Itt különböző gyárlátogatásokon, szakmai előadásokon vehettek részt.

Réffy-Kupa

Időpont: minden évben októberben, két napos rendezvény

Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar saját futball-kupája. 

Erre a rendezvényre a Kar tanszékeiről és hallgatók köréből csapatok jelentkezése történik, akik szeretnek focizni. 

Felező Bál

Időpont: minden évben novemberében

Ezen az eseményen a III. éves BSc hallgatóké a szerep. Hiszen ezen az estén ünneplik meg hallgatótársaikkal a képzési idejüknek a felét, amin már túl vannak. 

Grofcsik András Emlékverseny

Időpont: minden évben február vége – március eleje

Grofcsik András karunk egykori kiváló pedagógusa, egyetemi tanára és az MTA doktora volt, akinek emléke előtt tisztelegve hoztuk létre ezt a komplex mérnöki problémamegoldó versenyt, amely nagy népszerűségnek örvend legjobb hallgatóink körében. 

A megmérettetésen 3 fős csapatok mérik össze tudásukat. A tanszékek által összeállított komplex feladatsorban a vegyipar számos területe előkerül: a gyógyszeripar, a műanyagipar, a környezetvédelem, a biztonságtechnika és a biotechnológia is előfordulhat. A döntőbe jutott csapatok pedig egy összetett, mérnöki problémamegoldó feladattal találják szemben magukat, amelynek megoldását a szakmában elismert oktatókból és kutatókból álló zsűri előtt kell prezentálniuk.

A verseny lehetőséget ad a kiváló hallgatóknak, hogy megmutathassák, mire képes a komplex mérnöki gondolkodás és kreativitás a mai, aktuális technológiai problémák megoldásakor.

A versenyt három alkalommal rendeztük meg eddig: 2014-ben a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar hallgatói vettek részt rajta, a második alkalommal 2015-ben az ország minden vegyészkarán meghirdettük, nagy örömünkre két külsős csapat is a döntőbe jutott, és nem utolsó sorban 2016.-ban nemzetközi szintűvé vált. Sikerült hagyományt teremtenünk ezzel a versennyel a BME-n, oktatói és hallgatói oldalról is pozitív visszajelzéseket kaptunk, ezért folytatjuk tovább a munkát.

Vegyésznapok és Show’s Sonka

Időpont: minden évben áprilisában

 A Vegyésznapok több mint fél évszázados hagyománnyal rendelkezik a Kar jelenlegi és egykori hallgatói és oktatói körében. A programokon évente átlagosan 900-an vesznek részt. A rendezvénysorozat minden év áprilisában kerül megrendezésre, napközben közel 300 hallgatót érintő játékos, sportos vetélkedővel, valamint esténként koncertekkel.

 A Vegyésznapok keretein belül kari sportnapot rendezünk, ami egyben oktatási szünet is. Ezen a napon a sportvetélkedők és a tanszéki oktatók főzőversenye mellett szervezünk egy „civil falut”, ahová számos céget, kiállítót hívunk meg. Itt lehetőségük van a hallgatóknak a leendő munkáltatójukkal megismerkedni, elhelyezkedési lehetőségek után érdeklődni.